cv-AnkeRutten-staande-foto kleinIk kom uit de Achterhoek waar van huis uit veel Folk en Middeleeuwse muziek werd beluisterd en gespeeld. Naast pianoles zong ik vaak met mijn broer en zus.
Tijdens mijn studie in Delft heb ik zanglessen genomen bij Wilma Franchimon. Ik heb in diverse kamerkoren en ensembles gezongen. Ik heb o.a. meegedaan met het Nederlands Studenten Kamerkoor  o.l.v. Daniel Reuss.

Na een pauze heb ik zo’n zes jaar geleden de muziek weer opgepakt. Ik zing nu bij Lady Amazone o.l.v. Michel Poels. Het is fijn om in zo’n klein ensemble te zingen.
Mijn hart ligt bij het zingen van Folk. Om mezelf te kunnen begeleiden ben ik harp gaan spelen. Ik heb momenteel les van de harpiste Cheyenne Brown uit Schotland. Zij heeft mij wegwijs gemaakt in het arrangeren. Ik schrijf mijn eigen arrangementen en zing o.a. in de originele taal: het Gaelic. Het was erg spannend om in Oban (in de hol van de leeuw) te zingen op een groot festival en een prijs te winnen.
Ik vind het leuk om bijzondere projecten te doen. Ik werk voor het eerst samen aan een voorstelling met een verhalenvertelster en kuntstenares. Daarnaast zijn we met vier muzikanten een folkband aan het opzetten. En Cajanus valt natuurlijk ook onder de bijzondere projecten!