logo_indevoetsporenvancajanus-v2Hét evenement voor lange mensen!

Onder de naam “Mynheer Cajanus” vinden er in Haarlem vanaf half januari t/m eind maart diverse activiteiten plaats rondom Daniël “Mynheer” Cajanus, de Finse reus van 2,5 meter die aan het begin van de 18 eeuw door Europa trok om zichzelf tentoon te stellen. Op 22 januari a.s. is het startschot in het Oliehuis van de Lichtfabriek “In de voetsporen van Cajanus”, uiteraard in Haarlem. Een middag speciaal voor lange mensen, met pitches over interessante onderwerpen, met muziek en iets te eten en te drinken. Maar ook met interessante bedrijven speciaal gericht op lange mensen!

Het evenement start om 12.00 uur en duurt tot +/- 15.00 uur. Via onderstaande knop kun je jezelf registreren voor gratis toegang.

Aanmelden

Opera, reuzenbier, pitches en meer..

Als aankondiging voor de opera-voorstellingen in maart zal op het evenement een deel van het operakoor (zo’n 80 mensen) een lied uit de opera ten gehore brengen. Verder wordt het Cajanus Reuzenbier tijdens dit evenement verkocht. Dit speciaalbier wordt door brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom in beperkte oplage voor de Cajanus-activiteiten gebrouwen.
Maar er is meer: Want naast de specialistische bedrijven voor lange mensen die aanwezig zijn, zullen ook de diverse belangenorganisaties voor lange mensen acte de présence geven.

Op zoek naar de langste mensen van Haarlem en omgeving

Als klap op de vuurpijl valt er een mooi prijzenpakket te winnen voor de langste man aanwezig uit Haarlem, de langste vrouw uit Haarlem en de langste man en vrouw aanwezig uit de provincie Noord-Holland. Zij zijn degene die letterlijk in de voetsporen van Cajanus stappen, bijna 300 jaar na dato en worden op een leuke manier in het zonnetje gezet. De prijzen zullen uitgereikt worden door onze Mystery Guest!

Lichtfabriek Haarlem

Er is gekozen voor een prachtige locatie in Haarlem: Het Oliehuis. Deze uitzonderlijk karakteristieke en stijlvolle zaal van de Lichtfabriek is gelegen aan de Minckelersweg 2 in Haarlem. Dzee locatie is centraal gelegen in de Randstad, dicht bij de snelweg A9 en station Haarlem. Voor de deur beschikt de Lichtfabriek over 300 gratis parkeerplaatsen. Het gezellige centrum van Haarlem is op 10 min loopafstand.

Voorlopige deelnemerslijst

We hebben al een mooie voorlopige deelnemerslijst samen kunnen stellen voor het evenement “In de voetsporen van Cajanus”. De lijst is bijgewerkt tot en met 31 december 2016

Dameskleding

 • Pretty Tall, Apeldoorn en Hoofddop
 • Tall People, Alkmaar

Herenkleding

 • Mouwlengte7.com, Amsterdam
 • Christiaan B, Haarlem
 • Tough&Tall, Apeldoorn en Hoofddorp
 • Tall People, Alkmaar

Grote maten schoenen

 • Van Wonderen Schoenmode, Hilversum
 • BigSoleMate, Apeldoorn en Hoofddorp
 • Passo, Alkmaar

Bureaustoelen

 • EMTEK Ergonomics, Grootebroek
 • Beter Zitten, Lunteren

Vliegtuigstoelen

 • Spacerseat

Fietsen

 • Sector2 Bikes & Tandems, Elst

Informatief

De langste mannen ter wereld zijn aanwezig!

De Nederlanders zijn het langste volk ter wereld, maar de gemiddelde Nederlander valt in het niets bij de langste mannen ter wereld. Enkele van deze mannen, die de lengte van Cajanus vrijwel evenaren, zullen als Mystery Guests op 22 januari aanwezig zijn. Reden genoeg dus voor veel lange mensen om op 22 januari naar Haarlem te komen.

Mede mogelijk gemaakt door

Gilles Hondius Foundation