johanneke-kramerMijn moeder was muziekdocente en dirigente van een shantykoor en ik ben dus opgegroeid met muziek. Ik heb een jaar of vijf pianoles gehad, ik heb zelf ook een piano staan en af en toe, als ik een mooi stuk of lied hoor, studeer ik nog wel eens iets in. Bij Popkoor Haarlem heb ik o.a. meegezongen in de productie ‘Tommy’ van The Who, dat we in Paradiso in Amsterdam tet gehore hebben gebracht. Verder heb ik ook een tijdje gezongen bij een Russisch koor, Lorodelba genaamd.

Van beroep ben ik docente Engels en ik houd van het geschreven woord. Met veel plezier doe ik regelmatig mee aan verhaal- en dichtwedstrijden en er komt wel eens een inzending in een bundel terecht. Het is leuk en spannend om aan deze productie ‘Cajanus’ van Zangstudio Haarlem mee te doen, ik had nog nooit van deze Haarlemse reus gehoord en ik vind het een intrigerend verhaal. De repetities zijn hard werken, maar daar krijg je dan wel wat voor terug: gigantisch mooie muziek!