Mariel CordangVanaf mijn 8e tot 11e jaar heb ik klassiek gitaar gespeeld op de muziekschool in Roermond. In de puberteit trad ik op met zelfgeschreven liedjes in allerlei jongerencentra. Vanaf mijn 20e levensjaar ben ik gestart met lessen viool, piano en klassieke zang op het muzieklyceum in Hilversum. Na zangadviezen van Jerry van Rooijen kreeg ik enkele jaren jazz-zangles van zijn leerling Eileen Fiss.
In het Gooi was ik als zangeres verbonden aan diverse semi-professionele combo’s, bigbands en het Philipsorkest Hilversum. In dit laatste orkest speelde ik ook nog viool. Ik zing het liefste jazz, maar houd ook van latin, chansons en andere mooie liederen. De laatste jaren zing ik in projecten, voor en met vrienden die muziek maken. Daarnaast zing ik met veel plezier in projectuitvoeringen van Zangstudio Haarlem.