rob-van-schie-1-smallMijn muzikale ontdekkingsreis begon op mijn 8e jaar met mijn lievelingsinstrument, de cello. Ik bleef het instrument trouw tot mijn 18e. Want na meerdere jaren gespeeld te hebben in o.a. het salonorkest van de muziekschool Beverwijk ging het roer drastisch om. Ik speelde in mijn vrije tijd een beetje gitaar en werd daarom gevraagd om een basgitaar vast te houden in de funkband ´Funk met Peren´. In de latere jaren kwam daar ook het invullen van de achtergrondzang bij.
Toen ik na meer dan 20 jaar besloot hiermee te stoppen kreeg ik van de overige bandleden een aantal zanglessen kado. Dit als aanmoediging om ‘nu toch eens eindelijk werk van het zingen te maken´. Sinds 2015 volg ik met veel plezier zangles bij Michel Poels van Zangstudio Haarlem. Een nieuwe wereld met nieuwe uitdagingen. De opera Cajanus is dan ook het eerste zangproject waar ik aan deelneem.