simonnevanhoutIk kom uit een muzikale Limburgse familie waar veel werd gezongen en gemusiceerd.
Ook in mijn vriendenkring  en jongerenkerk van toen werden er heel wat late uurtjes doorgebracht met het maken van muziek.
Na een muzikale pauze vanaf mijn 33e weer gaan zingen; van theaterkoor, jaren 30 / 40 muziek bij Stardust, als leadzangeres bij een Jazzbandje, een kortere periode een klassiek koor en de laatste jaren deelname aan projectkoren via Zangstudio Haarlem.  Overigens ook aan vele musicals meegedaan vanuit mijn werk. Ik heb in voorgenoemde koren ook vaak solo’s gezongen. Ik houd van diverse muziekstijlen; van jazz – klassiek – chansons –etc.
Onlangs meegedaan aan een workshop in Duitsland waar ik mezelf verraste met het zingen van de rol van La Contessa uit de Figaro. De combi zang en spel maakt het voor mij aantrekkelijk om het zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen.
Ik ben geen statige zangeres en vindt het hebben van interactie met het publiek erg leuk maar ook belangrijk. Het plaatje moet kloppen; zang; styling en performance.