image1b“Een zingend mens is een vrolijk mens”

Ik ben Tom Hage. Ik ben getrouwd met Lia. Samen hebben we drie dochters, van 3, 6 en 8 jaar oud. Mijn motto is: “Een zingend mens is een vrolijk mens!” Gelukkig zing ik graag en vaak. Als zesjarige jongetje ben ik begonnen met zingen aan de muziekschool van Purmerend. In het kinderkoor bij “m’n oude meester” Jan Maarten Koeman. Een samenwerking die ruim 20 jaar duurde waarbij ik naast diverse kinder-, jeugd- en jongenskoren ook aan een aantal bijzondere projecten heb meegedaan. De 8e symfonie van Mahler, ik was toen 10 jaar oud, in het concertgebouw staat in m’n geheugen gegrift. Dat geldt ook voor de jaarlijkse uitvoeringen van het requiem van Fauré waar ik als sopraan het Pië Jesu mocht zingen en op wat oudere leeftijd de bariton-solo.

De reden dat ik mee doe met Cajanus is omdat ik graag met m’n zusje wilde zingen, net als vroeger! Daarom doen we samen mee met dit project. Hopelijk geniet iedereen die komt kijken net zo veel als ik.