Yan Bijpost zingt al ruim 30 jaar en wordt op de laatste jaren gecoacht door Maarten Koningsberger. Hij volgde masterclasses bij onder andere Carolyn Watkinson. Hij zong de baspartij in diverse missen van Mozart en Schubert en ook de rol van Orfeo in de gelijknamig opera van Gluck met het koor Medemalaca Vocali.

Hij is regelmatig gastsolist bij Gemengd Koor Broek in Waterland en zong aldaar diverse liederen, aria’s als ook de Tsjechische Mis van Ryba. In december zal hij daar de bariton partij in The Winterrose zingen van Joseph Martin.

Hij is samen met Hilda Raasing medeoprichter van het a-cappella kwartet Het Boboli-ensemble. In deze samenstelling zingt het kwartet muziek van 1400 tot heden, zowel acappella als ook met piano begeleiding. Het kwartet treedt op bij diverse gelegenheden zoals feesten maar ook kerkdiensten. Met de sopraan Andrea Vos uit dit zelfde kwartet heeft hij een programma bestaande uit liederen en opera-aria’s.

Tot slot behoorde hij tijdens het nationale concours voor amateurs van de Vrienden van het Lied in 2008 tot de finalisten.