Coronavirus: waarom blijven de aandelenmarkten stijgen in het midden van de crisis als gevolg van de pandemie?

Hoewel de werkloosheid in de VS meer dan 13% bedraagt, is een van de meest symbolische indicatoren op Wall Street, de S&P 500, niet gestopt met het herstellen van terrein sinds het dieptepunt medio maart bereikte. Waarom blijven de voorraden dan stijgen als we ons nog steeds midden in een van de ergste economische crises van de afgelopen decennia bevinden?

Hoewel de wereldeconomie blijft lijden onder de gevolgen van de coronaviruspandemie – met scherpe dalingen van het bruto binnenlands product (bbp), banenverlies en bedrijfssluitingen – weerspiegelen de aandelenmarkten een enthousiasme dat verre is van wat velen in hun leven hebben meegemaakt. dagelijks.

Hoewel de werkloosheid in de VS meer dan 13% bedraagt, is een van de meest symbolische indicatoren op Wall Street, de S&P 500, niet gestopt met het herstellen van terrein sinds het dieptepunt medio maart bereikte.

Waarom blijven de voorraden dan stijgen als we ons nog steeds midden in een van de ergste economische crises van de afgelopen decennia bevinden?

Volgens Manuel Romera, directeur van de financiƫle sector aan de IE Business School, Spanje, gokt de markt op een snel herstel van de V-vormige economie.

“De financiĆ«le markten verdisconteren wat er over zes of 12 maanden gaat gebeuren, dat wil zeggen dat de prijs van vandaag de economie van volgend jaar waardeert”, zegt hij tegen BBC Mundo.

De boodschap van investeerders is dat de pandemie een eenmalige schok is geweest, en dat hoewel de effecten in zicht zijn, het probleem al zijn dieptepunt heeft bereikt, zegt hij.

Daar komt nog bij dat er grote investeringen zijn gedaan om een vaccin te produceren en behandelingen te ontwikkelen die in theorie volgend jaar resultaten moeten opleveren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *