Dit is wat Android goed doet, dat de iPhone het zo slecht doet

Het is moeilijk om een betere smartphone te vinden dan de iPhone. Het is mooi, snel, gemakkelijk te gebruiken en zoals Steve Jobs zou zeggen: “het werkt gewoon.” Maar Android loopt niet ver achter, en het heeft een cruciale functie die heel goed werkt en die Apple niet heeft bereikt.

Android is beter in meldingen.

En deze week heeft Google de kloof tussen Android en iOS vergroot toen het Android 11 introduceerde. Dankzij het nieuwe smartphone-besturingssysteem zijn de meest irritante en opdringerige onderdelen van je telefoon gemakkelijker te beheren.

Meldingen in Android 11 zijn nu gegroepeerd in drie categorie├źn: gesprekken, meldingen en stilte. Door gesprekken (WhatsApp, Messenger, sms, DM, etc.) van de rest te scheiden, zet je de belangrijkste zaken op de voorgrond.

Android 10l heeft zoiets bereikt door uw berichten opnieuw te ordenen. Wanneer u vanaf de bovenkant van het scherm in Android 10 naar beneden scrolt, in plaats van uw meldingen te bekijken in de volgorde waarin u ze heeft ontvangen, ziet u ze in de volgorde waarin de kunstmatige intelligentie van Google denkt dat u ze wilt zien. Dat zijn vaak, maar niet altijd, sms-berichten en conversaties. Door de gesprekken echter te scheiden, neemt Android veel giswerk uit AI, waardoor het gemakkelijker wordt om door meldingen te navigeren.

Maar dat is niet het beste deel van de meldingsupdate van Android 11. Google heeft ook een nieuwe manier ontwikkeld om met uw vrienden en familie te communiceren, zodat u niet langer hoeft te zoeken en op te drukken om terug te keren naar het gesprek dat u voerde toen uw vriend stuurt je een sms. Chatballonnen zijn de nieuwe Android-methode om gesprekken vloeiender te maken.

In plaats van chatmeldingen naar de bovenkant van het scherm te degraderen en ze in de meldingsbalk te verbergen, plaatst Android een kleine ballon met de foto van je vriend op het scherm. De ballon geeft de tekst van de meldingen van uw vriend weer en u kunt op tikken om het gesprek uit te vouwen of erop te reageren.

Published
Categorized as TECH

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *