Wat is het verschil tussen architectuur en interieurarchitectuur?

Nou, vandaag is de dag dat ik denk dat ik het antwoord heb. Tot nu toe denk ik dat ik, zoals veel jonge mensen, tijdens deze carrière / opleiding ben gaan nadenken of het de moeite waard is om 4 jaar van mijn leven dingen te bestuderen waarvan ik niet goed weet waarvoor ze zijn of dat ik ze ooit zal gebruiken. Nu, na het afronden, antwoord ik mezelf …

Architectuur, zoals onze grote vriend “Wikipedia” zegt, is de kunst en techniek van het ontwerpen, projecteren en construeren van gebouwen en openbare ruimtes. We komen allemaal tot die definitie. Maar merk op dat het alleen is bedoeld om buitenruimtes te creëren. Degene die verantwoordelijk is voor het interieur van een gebouw, winkel … zijn de interieurontwerpers.

Zoals het woord zelf zegt, interieurontwerper of interieurspecialist. Het is duidelijk dat de architect als hij in staat is om een gebouw te maken, hij het ook in zijn binnenruimte kan voltooien volgens de behoeften die nodig zijn, maar ze hebben een nadeel: schaal.

Dat woord is wat ons, architecten, onderscheidt van interieurontwerpers. Interieurontwerpers houden rekening met de menselijke maat, hoe een persoon reageert in een kleine of grote kamer, in een rode of witte kamer, in een woonkamer met grote ramen of in een uitgang met nauwelijks natuurlijk licht. We houden rekening met het comfort dat nodig is in elke kamer, elk bedrijfspand, zelfs in de garages.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *